Hogyan gyógyíts meg szinte bármilyen, az egészséggel, a kapcsolatokkal vagy a sikerrel összefüggő problémát?

Gyakori kérdések

Ezen az oldalon a kódok alkalmazása során eddig felmerült leggyakoribb kérdésekre adom meg a válaszokat. Ezeket a könyvben leírtak megerősítésére és kiegészítéseként írtam le. A könyv 10. fejezetében szintén megtalálható sok válasz az esetlegesen felmerülő kérdésekre. Ha további kérdéseid lennének, írj nekünk.

Gyakorlati tanácsok a kódok alkalmazásával kapcsolatban

Általánosságban:

– Az energia oda megy, ahová a figyelem irányul. A képzelőerőnket használjuk, hogy a segítségével megteremtsük azt, amit az életben szeretnénk.

– Úgy tudsz valamire nem gondolni, ha másra gondolsz helyette. Tehát ha a kódok végzése közben be-beugrik a probléma, akkor semmi gond, kezdj el helyette arra fókuszálni, amit szeretnél megélni. A rosszat, a kellemetlent kicseréljük a jóra, a kellemesre. Újraprogramozzuk magunkat.

– Egyszerre csak egy dologra alkalmazd a kódokat. Van néhány kivétel, például ha egy fontosabb dolog jön be az életedbe (például egy akut megbetegedés vagy fájdalom, aminek a kezelése sürgősebbé válik). Ilyenkor arra használd a kódokat, ami fontosabb és sürgősebb, majd – ha azt meggyógyítottad – térj vissza az eredeti témádra (amennyiben úgy érzed, hogy azzal még van dolgod).

– A kódolás elkezdésekor, a kezdeti időszakban előfordulhat a tünetek rosszabbodása. Ez ijesztő lehet, de nem kell félni: ez a gyógyulás jele. Csináld tovább a gyakorlatokat, tudván, hogy elkezdődött a kívánt változás az életedben.

– Minél pontosabban fogalmazd meg a kérést az imánál, próbálj minél mélyebbre menni, a probléma gyökeréhez – bár ez sokszor a tudatallatink szintjén van, így nem (vagy csak nehezen) azonosítható be -, és arra kódolni.

A kódok/kéztartások végzése előtt:

– Az eljárás elején egy kicsit felelevenítjük a rosszat, a témánkat. Azt a dolgot, ami zavar, amin szeretnénk változtatni. De csak egy kicsit gondoljunk rá. Csak előhívjuk, megfogalmazzuk. Minél kevesebb energiát adjunk neki.

– A probléma/feladat/téma megnevezése, az arra való emlékezés csak addig tart, míg el nem mondjuk az imát/kérést. Az ima elmondása után viszont már csak a jóra fókuszálunk.

– Érdemes előhívnunk és egy 0-tól 10-ig terjedő skálán osztályoznunk egy ún. negatív képet, amit aztán gyorsan el is engedünk, majd a kódok végzése közben megalkotunk egy olyat képet vagy filmet (egy öröm- vagy szeretetképet, örömfilmet), amit szeretnénk megtapasztalni. Így még hatékonyabb az eljárás. Ha nem találunk ilyen negatív képet, akkor végezzük a gyakorlatokat enélkül. A problémára/rosszra való gondolás rövid ideig tartson: kb. fél perc, 1 perc bőven elég.

– A pihen(tet)ő kéztartások elhagyhatók, azok nem a kód energetikai részéhez tartoznak. (Egyszer voltam segíteni egy nyugdíjasotthonban, és ott az idős emberek egy részének valóban szüksége volt ezekre a kéztartásokra, mert nem tudták 6 percig tartani a kezeiket. Általában azonban ezeket nem szükséges használni.)

A kódok/kéztartások végzése során:

– A kódok maguk a kéztartások. A jóra, a kívántra való fókuszálás, a képzelőerőd használata: végig a kéztartások alatt. Ebben legyen az erő. A kéztartások közben arra kell gondolni, amit szeretnél elérni. Kellemes képeket kell társítani a gondolatainkhoz, használni a képzelőerőnket. Az imát csak a kéztartások elkezdése ELŐTT kell elmondani, a kódók végzése közben nem.

– Képek megalkotása: ez képek mellett vagy helyett lehet akár egy film is. Legyen részletekben gazdag. Ha ez nem megy egyből, akkor kezdd egyszerűbb képekkel vagy filmmel.

– Az Igazságközpontú Állítások is hatékonyabbá teszik az Univerzális Gyógyító Kód alkalmazását. A kéztartások végzése során mondogasd őket.

– Minimum 6 percig tartsanak a kéztartások. Ez úgy jön ki, hogy 1-1 kéztartás (legalább) 30 másodpercig tart. 4 kéztartás x 30 másodperc, ezt kétszer megismételvén adja ki a 6 percet. Az általános protokoll alapján ez a napi minimum. Ennél jobb, ha naponta két-háromszor végzed a kódokat.

Az imáról/kérésről:

– Az imában lévő “Isten szeretete” behelyettesíthető az “istenivel” vagy az “univerzummal”. Így is működik az ima.

Mennyi idő szükséges a változáshoz?

Valójában nem tudja senki biztosan, hogy mennyi időre van szükség egy probléma eltüntetéséig. Van, akinek egy kezelés is elég volt, és van, akinek egy év kellett. Általánosságban 3-4 hét alatt indulnak be a változások a lélekben és a testben. Ismét kiemelem, hogy egyszerre csak egy témára végezzük a kódokat, mindaddig, míg az rendbe nem jön. Aztán jöhet a következő téma.

Csak röviden, összefoglalásképpen, hiszen a könyvben ott találod részletesen a tennivalókat:

1.    A meggyógyítandó témára/problémára gondolunk.
2.    A témát osztályozzuk a 0-10-es skálán.
3.    Megkeressük a legkorábbi vagy a legintenzívebb negatív képet/élményt, amiből feltehetően a probléma ered, és előhívjuk azt. Ha nincs ilyen képed, akkor hagyd ki ezt a lépést, bár segít, ha van.
4.    Ezt a negatív képet osztályozzuk a 0-10-es skálán.
5.    ELENGEDJÜK a problémát és a gyakorlat során nem gondolunk rá.
6.    Elmondjuk az imát: „Kérem, hogy minden, a ………………………… Azt is kérem, hogy ez a gyógyulás 100-szor vagy még többször hatékonyabb legyen”. (lásd. könyv)
7.    Végezzük a 4 kéztartást: ujjainkból fény és szeretet árad (nem muszáj erre figyelni, elég, ha tudjuk, illetve a gyakorlat elkezdésekor egy kicsit vizualizáljuk ezt).

A gyakorlatok végzése során olyannak látjuk/képzeljük magunkat (vagy az életünket, a körülményeinket, a konkrét helyzetünket), amilyennek lenni szeretnénk: nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak, stressz- és fájdalommentesnek stb. Olyan képet/filmet/jelenetet alkotunk meg, amiben látjuk és megtapasztaljuk magunkat úgy, amilyenek lenni szeretnénk. Vagy az életünket, amilyen az lehetne. Részletgazdag, színes film legyen, amiben minél több érzékszervi élmény van (látom, hallom, érintem vagy akár ízlelem, szagolom stb.).

 A kéztartások végzése közben mondogatjuk az Igazságközpontú Állításokat (azaz a megerősítő mondatokat).

A kód végzése után osztályozd ismét a problémát a 0-10-es skálán. Alkalmazd naponta legalább egyszer a kódokat. Ha kaptál már tőlem személyedre szabott, egyéni kódokat, akkor azokat, ha nem, akkor a könyvben lévő Univerzális 6 perces Gyógyító Kódot, amit én csak Jolly Jokernek hívok, mert annyi mindenre jó.

A kód végzése más számára:

Néhány kiegészítés a könyvben lévő leíráshoz:

– Ebben az esetben rövidebb az eljárás, hiszen gyakran nem tudjuk, hogy a másik személynek milyen negatív képei vannak a témájával kapcsolatban, illetve hogy hányasra értékelné azokat a 0-10-ig terjedő skálán. Ilyenkor ezek a lépések kihagyhatók.

– Csak akkor javaslom a kód más számára való alkalmazását, ha az illető kérte, de legalábbis beleegyezett abba. Te dönthetsz máshogy is, de szerintem ez így etikus.

– A kéztartásokat saját magunkon végezzük, még akkor is, ha a másik személy mellettünk tartózkodik. Tehát ilyenkor is saját magunkra irányítjuk az ujjainkat.

 

Szeretettel:

Cserkúthy Balázs